Deputeti i Partisë Demokratike, Belind Këlliçi ka dhënë një konferencë për shtyp nga selia blu, ku është ndalur për t’i bërë thirrje që t’i bashkohen protestës së opozitës në orën 19, banorëve të kryeqytetit.

“Tirana gjithmonë ka ditur të bëjë zgjedhjen e saj dhe u ka dhënë zgjidhje problemeve të shqiptarëve. Historia sot sërish e thërret Tiranën të jetë në krye të përballjes me problemet e Shqipërisë, tiransit duhet të dalin sot për inceneratorët, për koshat me ngjyra ambientaliste që nuk e kanë zgjidhur problemin e mbeturinave, për trafikun që zgjatet çdo ditë dhe shkurton kohën që kaloni me fëmijët, për qytetin e tyre që dikur kishte Kullën e Sahatit e sot ka një orë në beton”, tha Këlliçi.

Deputeti demokrat u ndal në veçanti te të ardhurit që janë vendosur dhe kanë ndërtuar jetën e tyre në kryeqytet, duke iu kërkuar që të ngrihen për t’i dhënë një orientim të ri jetës së fëmijëve të tyre.

“Unë ju bëj thirrje jo vetëm tiransve të vjetër, por edhe atyre të rinjve. Tirana është bërë streha juaj, ndaj juve ju kërkohet që fëmijëve t’i lini një qytet të denjë. Ndaj në orën 19:00 ju ftojmë të mblidheni në shesh për të protestuar”, nënvizoi Këlliçi.

DEKLARATA E BELIND KËLLIÇIT:

Si pasardhës i një familje autoktone tironse,se dhe si djalë i lindur dhe rritur në këtë qytet, kam një thirrje për bashkëqytetarët e mi, në emrin tim dhe të Partisë Demokratike.

Bashkohuni me protestën, me zërin e shqiptarëve nga të katër anët e vendit, për një Tiranë dhe Shqipëri më të mirë.

Tirana gjithmonë ka ditur të bëjë zgjedhjene saj, dhe u ka dhënë zgjidhje ngjarjeve në historinë e vendit.

Kujtoni dhjetorin 1990, kur punëtorët dhe inteligjencia e kryeqytetit u bënë bashkë me studentët e rretheve dhe rininë e bordurave.

Historia e thërret sërish Tiranën të jetë në krye të punëve të Shqipërisë.

Toleranca e saj nuk mund të merret për dobësi, qytetaria nuk duheë nënvlerësuar.

Tiransit duhet të dalin sot për inceneratorin që ka djegur miliona, por nuk nxjerr fije tymi.

Për koshat me ngjyra ambjentaliste, që nuk e kanë zgjidhur problemin e mbeturinave dhe metodat e vjetra të korrupsionit bashkiak.

Për trafikun që zgjatet çdo ditë dhe shkurton orët që do donit të kalonit me familjen.

Për qytetin e tyre, që dikur kishte kullën e Sahatit dhe sot ka një kullë me orë muri.

Nuk u bëj apel vetëm tiransëve autoktonë, por edhe të rinjve. Atyre që kanë ardhur në kryeqytet për një jetë më të mirë, më të drejtë, më cilësore.

E ndajmë bashkë të gjithë këtë qytet, jemi aksionerë në të dhe jo jabanxhinj në dyert e pesë oligarkëve, dhe po bashkë duhet të ngrihemi kundër rrënimit të tij.

Tirana është bërë streha juaj, jo vetëm për privilegert, por edhe detyrat. Një prej tyre është që fëmijëve t’u lini një qytet i cili t’i ngjajë qytetit të prindërve të tyre.

Të gjithë bashkë, para Kryeministrisë, për të ngritur zërin në veshin e qeverisë që ka nëntë vjet që nuk ju dëgjon.