Vetevrasjet jane shnderruar ne nje fenomen shqetesues ne shoqerine shqiptare , duke nisur dhe nga rastet e shpeshta te javeve te fundit.

Psikologu altin nika rendit shkaqet qe dergojne ne keto mendime dhe veprime ekstreme. Familjaret dhe personat e afert jane personat te cilat mudn te parandalojne tragjedi te tilla.

Nika flet mbi shenjat dalluese te depresionit . Vetevrasjet mbeten nje plage e hapur ne shqierine shqiptare e cila ehste akoma e papergatitur per te dalluar simptomat si shfaqet e mbi te gjitha masat parandaluese . Sot, duke qenë se në botë më shumë se një milion njerëz në vit vetëvriten, vetëvrasja është emergjenca më e madhe psikiatrike në botë.