Ministri i Brendshëm, Fatmir Xhafaj zhvilloi një takim me ambasadoren e BE-së në Tiranë, Romana Vlahutin. Në qendër të takimit mes ambasadores Romana Vlahutin dhe ministrit Xhafaj ka qenë vettingu në polici. Mësohet se Ministri i Brendshëm ka marrë mbështetjen e diplomates së BE-së për këtë çështje. Takimi mes ambasadores Romana Vlahutin dhe Ministrit Xhafaj u zhvillua pas operacionit në Shkodër dhe Elbasan