51 persona janë proceduar penalisht pasi akuzohen për vjedhje të energjisë si dhe detyrime të papaguara ndaj OSSH.

Mësohet se këto abuzime u konstatuan gjatë 2626 kontrolleve të kryera nga Departamenti i Rikuperimit të Humbjeve në muajin maj, zbuluan dhe proceduan në organet e drejtësisë abonentët, ku gjysma e rasteve ishin ne zonat e Shkodrës dhe Durrësit.

Ndaj abonentëve të proceduar penalisht u vendos edhe vlera e dëmit prej 250 mijë kV (vjedhje) shkaktuar kompanisë.