Ne ndihme te FNSH edhe forcat RENEA te cilat kane mëritur në mal me helikopterin e policisë. Në operacion edhe FNSH Shkodër e Policia e Shkodrës. Forcat e policisë po përdorin edhe qenin e gjurmës ne ndjekje te autorit.

Terreni mjaft i vështire dhe autori është futur në një zone të pyllëzuar dhe është i armatosur. Forcat e policisë janë porositur të bëjnë kujdes pasi autori mund te hape zjarr mbi policinë.