Këngëtari dhe shkrimtari spektakolar Vinicio Capossela ka mberritur ne Shkoder për të prezantuar romanin e tij dhe filmin Il paese dei coppoloni.

Në këtë udhëtim do të shoqërohet nga muzikantët Giovannangelo De Gennaro dhe Giuseppe J. Lepore. Ne Biblioteken e qytetit eshte prezantuar ky liber qe flet per nje lidhje brenda realitetit ku të gjithë ne jetojmë. “Nga jeni? Kujt i përkisni? Duke kërkuar gjë të shkojë? “Kështu pyet passer-transmetues në vendin e etërve. Udhëtari vazhdon të iniciojë hap, e shikimit të mprehtë, kujtimin populluar të tregimeve. Dhe historitë vijnë për ta takuar në maskën e figurave, secilit bartës të fatit, të cilët kanë detyrën e udhëheqësit të frymëzuar, ky eshte nje pjese e ketij libri qe vinicio capossela sjell ne Shkoder, ne kete qytet qe ka nje lidhje te hershme me shtetin e tij, Italine .