Teksa shqiptarët dhe shumë qytetarë në mbarë Evropën dhe Botën presin me padurim të përcjellin këtë ditë të fundit të vitit 2017 për të ndezur fishekzjarret dhe për t’i hapur dyert 2018-ës, në disa vende kjo orë po mbërrin.

Zelandën e Re ka ndezur fishekzjarret nga kulla Sky Toëer dhe ka festuar ardhjen e vitit të Ri 2018. Pas Zelandës së Re, ndërrimi i orëve do të pritet dhe në Australi, për të vijuar më tej me Japoninë, Korenë e Veriut dhe Kinën.