Në aktivitetin për Vitin e Skënderbeut nga Qendra Kulturore Ortodokse, Presidenti Ilir Meta u shpreh se heroi kombëtar do të jetë gjithmonë krenaria jonë, ndërsa kërkoi bashkëpunim dhe konsensus nga të gjitha forcat që të realizohet hapja e negociatave në qershor.

“Le të jetë një vit i reflektimit në rrugëtimin drejt BE. Skënderbeu do të jetë ylli polar i vendit tonë në cdo kohë dhe cdo herë. Duhet të përforcojmë rrugën për çeljen e negociatave në qershor, kjo do të jetë e mundur përmes një bashkëpunimi mes të gjitha forcave’ deklaroi Meta.

Në ceremoninë e organizuar nga Presidenca ku ishin të pranishëm arbëreshët, Meta njoftoi se do të ketë disa aktivitete në Itali këtë vit.