Presidenti rus Vladimir Putin është duke rekrutuar persona nga burgjet ruse për t’u bashkuar me ushtrinë e tij pasi kjo e fundit pësoi vdekje dhe viktima të shumta në numër.

Muajin e kaluar, u raportua se si Rusia ka humbur gati një të tretën e forcës së ushtrisë së saj që nga pushtimi i Ukrainës , sipas Shefit të Shtabit të Mbrojtjes të Mbretërisë së Bashkuar.

Admirali Sir Tony Radakin tha se vlerësimet e detajuara tregojnë se plani i Presidentit Vladimir Putin ka dështuar në mënyrë spektakolare.

Por zyrtarët perëndimorë besojnë se ai po përdor të dënuarit për ushtarë dhe po paguan për kompanitë private ushtarake për shkak të frikës së opozitës politike në Rusi.Asambleja e asaj që duket të jetë një trupë e ushtrisë ruse prej 10-15,000 personazh është zbuluar nga Perëndimi, por nuk ka ende prova përfundimtare nëse ai është i destinuar për në Ukrainë .

Ofensiva e Rusisë është ngadalësuar si rezultat i viktimave që mendohet se ka arritur në rreth 75,000 trupa ruse, prej të cilëve deri në 20,000 mendohet se janë vrarë dhe pjesa tjetër janë nxjerrë nga lufta për shkak të plagëve.

“Ne mendojmë se ata kanë rekrutuar nga burgjet dhe ata padyshim po punojnë gjithashtu me kompani private ushtarake për të rritur nivelet e tyre të burimeve,” tha një zyrtar perëndimor.

“Elementë të veçantë të forcave ruse kanë pësuar humbje të konsiderueshme, dhe viktimat e të plagosurit janë padyshim tepër të larta.”

Ushtria e Putinit tani është aq e dobësuar, sa shtetasit ukrainas janë gjithnjë e më të sigurt se së shpejti do të rimarrin të gjithë kufijtë e tyre të vjetër.Finlanda dhe Norvegjia kanë shkatërruar gjithashtu përpjekjen e Putinit për të ndarë dhe dobësuar aleancën perëndimore duke aplikuar për t’u bashkuar me NATO-n./The Sun/