ADEMI: SYNOJMË RIVITALIZIMIN E INSTITUCIONEVE SI DHE KRIJIMIN E RRJETIT TË MUZEVE. “Per Shkodren e Tradites dhe te Kultures”. Nen kete moto, kandidatja e Partise Demokratike Voltana Ademi, ka prezantuar project programin per trashegimine kulturore. Me pjesmarrjen e eksperteve te fushes, Ademi ka propozuar projektin qe ajo synon ti ktheje vlerat kulturore ketij qyteti plot tradita.

Aktiviteti i cili u mbajt në ambientet e Muzeut Historik “Oso Kuka” kishte në fokus rivitalizimin e institucioneve aktuale të kulturës si dhe rrjetin e muzeve. Mirëpritëm mendime e sugjerime të shumta nga pjesmarrësit me premtimin se ato sugjerime to shihen me prioritet në të ardhmen e afërt.