Ceshtja e borxheve te mbartura nga bashkite e reja, ka rikthyer edhe njehere ne vemendje kete problematike per boashkine Shkoder dhe jo vetem. Kryetarja e Bashkise se Shkodres, gjate mbledhjes se keshillit te Qarkut te Shkodres, ka ngritur edhe njehere tjeter kete shqetesim, te cilen e kane disa bashki ne vend. Zonja Ademi, e sheh si domosdoshmeri nje veprim te till ne menyre qe bashkite te kryejne sherbime. Bashkia e Shkodres.

Ajo e Vau Dejesit, e Malesise se Madhe, e Pukes dhe e Fushe Arrezit te cilet se paku I takojne Qarkut te Shkodres kane te gjitha borxhe te trasheguara, fatet e te cilave nuk dihet se cfare zgjidhjeje do te marrin, nderkohe qe kreret vendore kerkojne qe qeveria te nderhyrje per te gjetur nje rruge.