Juria shqiptare i dha Italisë 12 pikët maksimale në votimin e Eurovision 2022.

Në prezantimin e pikëve nga Andri Xhahu i RTSH-së, rezultoi se kënga italiane “Brividi” të Mahmood & Blanco mori numrin më të madh të votave.

Në vend të dytë të festivalit europian që u zhvillua në Torino të Italisë, nga juria shqiptare u rendit Britania e cila mori 10 pikë dhe në vend të tretë Suedia me 8 pikë.

Pikët e Shqipërisë

Italia 12

Britani 10

Suedia 8

Ukraine 7

Holande 6

Spanje 5

Armeni 4

Azerbaixhan 3

Belgjikë 2

Portugali 1

Artikulli paraprakUKRAINA SHPALLET FITUESE E EUROVISION 2022
Artikulli tjetërZGJEDHJA E PRESIDENTIT TË RI, SOT AFATI I FUNDIT PËR TË DORËZUAR EMRAT E KANDIDATËVE. NESËR RAUNDI I PARË I VOTIMIT