Vrasja e studentes se mjekesise ne mes te kryeqyteti nga djali te cilit ia refuzonte kerkesen per lidhje , ka tronditur rende jo vetem familjaret dhe personat qe njihnin te dy te rinjte por mbare opinionin publik. Per psikoanalistin Arjet pervizi ngjarje te tilla qe perseriten ne vendin tone nuk jane rastesi. Ndersa zanafilla e ketyre krimeve eshte e hershme , qe me formimin emocional te individit dhe menaxhimin e refuzimit

E ajo qe ngjall me shume panik lidhur me raste te tilla tragjike , eshte fakti se autoret e tyre jane persona te cilet ne rrethin familjar dhe shoqeror nuk ishin evidentuar si te dhunshem apo obsesiv . Nga ana tjeter duket se mentaliteti patriarkal i konsiderimit te femres prone dhe jo nje individ i pervetshem me bindjet dhe vendimet e veta sjell ne nje konfuzion tek te rinjte e sotem te cilet nuk jane te gatshem te perballojne emocionalisht refuzimin duke reaguar permes dhunes te cilen as ato vete nuk mund ta kontrollojne.