Piloti 32-vjeçar Babis Anagnostopulos, i cili rrëfeu vrasjen e gruas së tij 20-vjeçare, Caroline Krauts, tashmë është marrë i pandehur nga policia greke.

Ai fillimisht u dërgua te prokurori, i veshur me pranga dhe një jelek antiplumb, për të ekzekutuar urdhrin e sigurisë kundrejt tij.

Në ndërkohë, në orët e ardhshme, Prokuroria e të Miturve të Athinës do të vendosë se cila nga dy familjet do të kujdeset përkohësisht për foshnjën e Carolinës sipas Kodit Civil.

Do të jenë të afërmit e Caroline në Alonissos ose familja e pilotit të akuzuar për vrasjen në Glyka Nera.

Hetimi aktualisht është duke u zhvilluar në mënyrë që shërbimet sociale kompetente të mund të verifikojnë kushtet e jetesës dhe të dalin me një përfundim të arsyetuar se cili nga dy mjediset është më i përshtatshëm për foshnjën, e cila aktualisht banon në rezidencën atërore të 32-vjeçarit.

Sipas Kodit Civil, në raste jashtëzakonisht urgjente, prokurori urdhëron çdo masë të përshtatshme për të mbrojtur interesin dhe mbrojtjen e fëmijës.

Anagnostopulos rrëfeu krimi para hetuesve, pasi në herët kishte dëshmuar se në shtëpinë e tij dhe të bashkëshortes ishin futur grabitës dhe këta të fundit kishin mbytur gruan e tij dhe këtë të fundit e kishin lidhur.