Shirat e rëna këto ditë po rrezikojnë seriozisht të humbasë vlerat e saj Xhamia e Plumbit, një prej monumenteve më të rëndësishme të kulturës në Shkodër.

 

Kjo xhami rrezikon të degradohet akoma edhe më tej si pasojë e përmbytjes tashme e kthyer ne ritual sa here ka reshje shiu Shirat e fundit kane shkaktuar permbytjen e radhes te xhamise se Plumbit. Kjo xhami rrezikon të degradohet akoma edhe më tej si pasojë e përmbytjes tashme e kthyer ne ritual sa here ka reshje shiu. Besimtaret musliman te kesaj zone shprehen te revoltuar dhe theksojne se është e pafalshme, që është krijuar një situatë e tillë, duke kërkuar nga institucionet përkatëse, që të mundësojnë zgjidhjen e problemit të kanaleve kulluese.