Japoni, “Tokyo2020” dhe Xhudo. Ky është kombinimi perfekt në këto Lojëra Olimpike. Vendi organizatorë po shijon në maksimum disiplinën e tyre të preferuar, xhudon. Nga 15 medalje ari që kanë siguruar deri më tani në këto Lojëra Olimpike, 8 medalje Japonisë ia ka dhuruar pikërisht xhudo.

E fundit ishte ajo për peshat deri në 107 kg për meshkuj ku Aaron Wolf triumfojë për koreanojugorit Guham Cho. Kur sheh këto shifra e kupto se sa shumë peshë kanë dy medaljet e arit të fituar nga Kosova në këtë sport.