Vaksina ndaj COVID-19 ka dhe efektet e veta anësore. Mediat e huaja raportojnë se tek disa prej pacientëve vaksina jep shije metalike në gojë brenda disa orëve pasi është kryer injektimi.

Ekspertët thonë se shija vjen prej sistemit imunitar i cili po reagon ndaj COVID-19.

Nga ana tjetër ky efekt anësor është ndjer veçanërisht tek pacientët që marrin vaksinën e Pfizer/ BioNTech.