Zëvendësministri i kulturës Zef Çuni i ka dhënë përgjigje pretendimeve t ëish-drejtorit të monumenteve të kulturës Ervin Gjini për restaurimin e varrit të Kolë Idromenos. Zëvendësministri tha se punimet ende nuk kanë përfunduar dhe se është vetëm faza e parë. Në fazën e dytë tha zëvendësministri Çuni varrit të Kolë Idromenos do i rikthehen të gjitha detajet për të ruajtur origjinalitetin.

Tabela e vendosur përpara varrit të Kolë Idromenos tregon se në muajin nëntor kanë përfunduar punimet dhe tashmë duhet pritur nëse këtë afat a do arrijë që ta respektojë ministria e kulturës.