Zbarkimit të “Aleancës për Teatrin” në Shkodër u është bashkuar dhe aktori i humorit shqiptar Zef Deda. Gjatë fjalës së tij ai puthi muret e teatrit “Migjeni” dhe derdhi lot duke thënë se këtë tempull nuk guxojnë ta prekin ashtu siç bënë me Teatrin Kombëtar.

Aktori i madh i humorit shqiptar e quajti qeverinë një mafia që po shkatërron shqiptarët në art, kulture, arsim, shëndetësi, sport e kudo tjetër.