Banka Botërore ka miratuar 1.49 miliardë dollarë financim shtesë për Ukrainën, tha institucioni në një deklaratë të martën.

Është pjesë e një pakete mbështetëse me vlerë më shumë se 4 miliardë dollarë që do të ndihmojë në pagimin e pagave të qeverisë dhe punonjësve socialë.

“Raundi i fundit i financimit mbështetet nga garancitë financiare nga Britania, Holanda, Lituania dhe Letonia”, thuhet në deklaratë.

Gati 2 miliardë dollarë nga financat totale të premtuara tashmë janë paguar në Ukrainë.

Në deklaratë thuhet se fondet do të ndihmojnë gjithashtu në mbështetjen e portofolit të projekteve të Bankës Botërore në Ukrainë, duke përfshirë projektet për “furnizimin me ujë, kanalizimet, ngrohjen, energjinë, efikasitetin e energjisë, rrugët, mbrojtjen sociale, arsimin dhe kujdesin shëndetësor”.

Në fund të prillit, Ministria e Financave e Ukrainës vlerësoi se do të kushtonte 5 miliardë dollarë në muaj në një afat të shkurtër për të mbajtur funksionimin e ekonomisë së vendit.

Artikulli paraprakZELENSKY: UKRAINA DO HARTOJË NJË LIBËR KU DO DOKUMENTOHEN TË GJITHË KRIMET E LUFTËS
Artikulli tjetërIMAZHET E REJA SATELITORE, SHIHNI SHKATËRRIMIN MASIV NË DY QYTETET E MËDHA NË LINDJE TË UKRAINËS (FOTO)