Policia e shtetit ka kaluar në gatishmëri të plotë në këtë ditë zgjedhjesh parlamentare në vend. Më urdhër të drejtorit të përgjithshëm të policisë Ardi Veliu është vendosur që 5200 punonjës policie të jenë pranë qendrave të votimit për ruajtjen e rendit dhe sigurisë në to.

7519 punonjës policie janë trajnuar që prej dhjetorit për t’u angazhuar në këto zgjedhje. Policia po ndjek një plan me 4 faza për të garantuar një proces zgjedhor të qetë.

Rëndësi i është kushtuar ruajtjes së personaliteteve dhe institucioneve ku koordinohen forcat e policisë dhe ato komando.

Policia e shtetit ka referuar në prokurori më shumë se 30 raste që lidhen me krimet zgjedhore.

Në ndryshim nga vitet e tjera KQZ ka kërkuar nga policia të mos lejojë grumbullime 150 metra afër qendrave të votimit si edhe të mos angazhojë punonjës policie me më pak se 4 muaj eksperiencë.