Ambasada Amerikane ka reaguar lidhur me zgjedhjet që do të mbahen këtë të diel në vendin tonë.

Në një reagim zyrtarë, Ambasada e Shteteve të Bashkuara u ka bërë thirrje të gjitha partive politike dhe institucioneve që të sigurojnë që veprimtaritë zgjedhore të kryhen në përputhje me ligjin shqiptar dhe me standardet ndërkombëtare.

“Autoritetet shqiptare duhet të sigurojnë që zgjedhjet të jenë transparente, të lira dhe të sigurta. Ashtu si në procese të mëparshme, përfaqësues ndërkombëtarë, përfshirë nga ambasada e SHBA do të udhëtojnë përreth vendit si vëzhgues në zgjedhje. Zgjedhjet janë themeli i demokracisë. Drejtuesit e partive patën detyrimin të propozojnë kandidatë të pastër, të denjë për të përfaqësuar popullin shqiptar dhe tani vendimi duhet të jetë në dorën e qytetarëve. Siç kemi bërë gjatë tre dhjetëvjeçarëve të shkuar, Shtetet e Bashkuara do të mbështesin vullnetin e popullit shqiptar për demokraci të fortë”, thuhet në deklaratën e Ambasadës.

Artikulli paraprakKANDIDATI I PS BENET BECI: BASHKIA E HAPUR PËR KOMUNIKIM ME QYTETARËT
Artikulli tjetërBARDH SPAHIA FALENDERON SHKODRANËT PËR MBËSHTETJEN NË KËTË FUSHATË