Gjate ketij viti pritet te zgjerohet mbeshtetja e skemave te thjeshta. Drejtori Rajonlal Bujqesise Mustaf Kraja ben te ditur keta ndryshime ku perfitojne fermeret qe mbarshtojne bageti te imtadhe blete, megjithese eshte akoma ne draft, por se shpejti pritet te miratohet.

Qeveria vijon angazhimin për të nxitur zhvillimin e bujqësisë shqiptare dhe modernizimin e saj përmes mbështetjes së drejtëpërdrejtë që i adresohet fermerëve nga programi i subvencioneve. Nderkohe pas hapjes se procedurave nga gjencia për zhvillim bujqësor dhe rural fermerët që duan të përfitojnë mbështetje përmes subvencioneve shtetërore mund te nisin aplikimin