Urdhri I pak koheve me pare, nga ana e Bashkise se Shkoder, jo vetem qe nuk po zbatohet, dhe eshte lene ne harrese deri ne nje vendim te dyte, per shkak te vendit te tregtimit te prodhuesve qe zapotojne trotuaret, por po krijon nje imazh aspak pozitiv ne Shkoder.

Pamjet e pasdrekes ne lagjen Rus ne Shkoder, nuk kane nevoje per shume komente, pasi mbetjet I gjen ne cdo cep trotuari apo edhe aty ku tregtohet diten. Nese pasditeve, gjen mbetje ne cdo cep te kesaj lagje, paraditje eshte e zene me tregtare qe zaptojne trotuarin, apo ato hapesira publike qe I takojne, qytetareve te Shkodres. Kjo eshte nje kembane alarmi, per Bashkine e Shkodres, e cila duhet te marre masa per zgjidhejn e kesaj problematike, edhe pse inisiativat nuk kane qene te pakta, nga ana e Bashkise, por edhe nje sinjal ndergjegjesimi per tregtaret, te cilet edhe pse tregtojne produktet e tyre gjate paradites, se paku te pastrojne vendin dhe te most a kthejne kete zone ne nje ambjent per hedhjen e mbeturinave te dites.