Pasi zjarret perfshine dhjetra hektare gjate stines se veres, tashme institucionet pergjegjese dhe ato koordinuese , po bejne dokumentimin e ngjarjeve e mbi te gjitha nje analize te plote , permes te ciles mund te prandalojne riskun ne vazhdimsi.

Drejtori i zjarrefikseve ne Shkoder Agron Dibra cileson si piken me problematike mungesen e mbeshtetjes nga komuniteti. 80 % e rasteve te zjarrit kane ardhur nga dora e njeriut dhe ky eshte nje bilanc fatkeq .

Qarku i shkodres per dy mauj ishte nen pushtetin e zjarreve , ndersa pavareisht punes te te gjitha strukturave , ajo cka u be e dukshme eshte mungesa e mjeteve, logjistikes dhe burimeve njerezore.