Presidenti Joe Biden po udhëton drejt Kalifornisë për të mbledhur mbështetjen politike në shtetin më të madh amerikan, të goditur nga zjarret shkatërruese, për planet masive të shpenzimeve të demokratëve që përfshijnë masa për të luftuar ndryshimet klimatike.

Biden gjithashtu do të përdorë udhëtimin në Bregun Perëndimor që fillon të hënën për të mbështetur demokratin, guvernatorin e Kalifornisë, Gavin Neësom, i cili përballet me një votim më 14 shtator.

Më shumë se 6.800 zjarre të mëdhenj dhe të vegjël kanë nxirë rreth 689,000 hektarë (1.7 milion hektarë) vetëm brenda Kalifornisë këtë sezon. Zjarret janë ndezur nga kushtet jashtëzakonisht të nxehta, të thata dhe thatësira kronike, për të cilat ekspertët kanë thënë se janë pasojë e ndryshimit të klimës .

Kongresi amerikan po avancon dy fatura të mëdha shpenzimesh – një investim 1 trilion dollarë në infrastrukturë dhe një paketë buxhetore prej 3.5 trilion dollarë që përfshijnë dispozita të mëdha për të ulur emetimet e karbonit dhe zhvendosjen e SHBA në energji të pastër. Por Biden përballet me opozitën republikane dhe ai ka nevojë për të gjithë mbështetjen që mund të marrë nga demokratët për të fituar miratimin e të dy masave.