Zv/Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar, Stephen Hickling ka bërë të qartë se Reforma në Drejtësi është thelbësore dhe kusht i panegociueshëm për Integrimin e vendit.Nga Shkodrea zv.ambasadori Britanik deklaroi se po përpiqemi shumë ti shpejgojmë politikës se parësore ne keto moment janë interesat kombëtare.

Hickling nenvizoi se Shqiperia eshte ne rrugen drejt Bashkimit Europian ndaj qeveria aktuale duhet te jete e vemendshme per te bere nje reforme te thelle.Ambasadori britanik nenvizoi se ka pasur raste flagrante ky gjygjtaret kane shkelur parimet baze te ligjeve. Zv.ambasarori britanik Stephen Hickling shtoi nder te tjera se reforma të bazohet në rritjen e transparencës. Sipas tij, “drejtuesit dhe institucionet e këtij vendi, përfshirë sistemin e drejtësisë, kanë përgjegjësinë që jo vetëm të luftojnë me vendosmëri korrupsionin, por edhe të udhëheqin përmes shembullit që japin. Sic dihet Ambasadoret e vendeve kryesore europiane se bashku me perfaqesues te Shteteve te Bashkuara te Amerikes kane realizuar nje sere takimesh me perfaqesues te qeverise shqiptare mbi reformen në sistemin e drejtësise duke e cilesuar një themel për demokracinë në Shqipëri.