Britania smund te dal nga BE pa ju kthyer pergjigje 3 vendeve qe votuan kunder referendumit, konkretisht Irlandes se Veriut, Wellsit dhe Skocise.

Keshtu eshte shprehur zevendes kancelari i universitetit te cambrighe lord watson i pranishem sot ne shkoder ku zhvilloj fillimisht nje takim me stafin akademik te universitetit te shkodres luigj gurakuqi e me pas me kryebashkiaken voltana ademi. Sipas zv. Kancelarit watson akoma asgje nuk eshte e sigurt deri sa parlamenti britanik te vendos perfundismisht. Si njohes i mire i politikes zv.kancelari watson ka komentuar edhe qendrimin e vendeve qe ishin kunder daljes se britanise nga be, perfshire ketu edhe shqiperine. Lord watson ka nje kontribut te vazhdueshem ne fushen e edukimit, komunikimit dhe nje rol te rendesishem ne politike. Nderkohe ai mban nje sere titujsh dekoratash dhe tituj honorifike ne shume universitete