Ndoshta vitet e  fundit roli I zyres vendore te punes, me se shumti  eshte konceptuar  ne formatin e nje zyre, ku veterregjistrohen  te papunet dhe vetem kaqe persa I takon, sherbimit ndaj qytetarve.

Keshtu , ndoshta edhe  ne pergjigje te ritmit   te kerkuar nga   ministria e punes dhe mireqenijes sociale , por pse jo edhe  nga perkushtimi I punojsve te kesaj zyre, ku ndonse numri I  punojsve eshte mjafte I reduktuar, perseri do te mund te thuhet  se tanime ka filluar te japin sinjalet e para , se rol kryesor ka  jo vetem rregjistrimin e te pa punenve , apo leshiminin e vertetimeve  per qytetaret se se jane   te pa pune , por edhe per te luajtur rolin e ndermjetesit ligjore   si me instucionet e shtetit , ashtu edhe  me ato  private  per te mundesuar rritjen e te punesuar  ne M,Madhe per kete eshte shprehur drejtori I kesaj zyre per  star plus tv    z. Rasim Demaj