Duke qenë se situata e pandemisë COVID-19 në të gjithë botën është ende problematike, UEFA ka vendosur të anulojë Kampionatin Europian 2021 të moshave U-19 për femra dhe meshkuj.

Këtë lajm e ka bërë publike vetë UEFA, me anë të një komunikate zyrtare. Në njoftim shkruhet se vendimi u mor nga Komuniteti Ekzekutiv i UEFA-s dhe se zhvillimi i këtij kompeticioni është shumë i vështirë.

Të gjitha federatat anëtare të qeverisë më të madhe europiane të futbollit e kanë mirëpritur këtë vendim.