Bujqesia është sektori më i nëpërkëmbur dhe në këtë drejtim asnjë qeveri në këto 25 vite nuk ka bërë asgjë, vetëm se kanë abuzuar me fondet e destinuara për fermerët e rrethit të Shkodrës.

Kështu deklaron për “Star Plus” Kryetari i Sindikatës së Bujqësisë për Qarkun Shkoder Dashamir Cacaj i cili ka sugjeruar edhe idenë e kooperativave bujqësore, pasi kjo mënyrë është më efikase për mbledhjen e granteve por edhe subvencionimin e fermerëve. Kërkohet një sistem vaditje dhe kanalizimi sqaron Cacaj.. Sindikata e Bujqësisë në Rrethin e Shkodrës e ka ngritur zërin disa herë përsa i përket vështirësive që hasin fermerët në punën e tyre sic është subvencionimi, plehrat kimike dhe pesticidet, kanalet ujitëse dhe sistemi vaditës.