ÇFARË DUHET TË BËSH QË TË FLESH MIRË GJATË KARANTINËS, USHQIMET QË S’DUHET T’IU...

Shumë prej nesh po hasim shumë vështirësi për të bërë një gjumë të qetë në këto ditë izolimi. Pandemia e COVID-19 ka shkaktuar shumë probleme...

1 MUAJ KARANTINË, NJIHUNI ME EFEKTET MBI TRUPIN DHE MENDJEN

Një muaj në izolim mund të kompromentojë shëndetin mendor dhe fizik të personave të detyruar të qëndrojnë në shtëpi në përpjekje për të ndaluar...

KORNAVIRUSI/ STUDIMI I SHKENCËTARËVE KINEZ: MACET MUND TË INFEKTOHEN NGA COVID-19

Një studim i realizuar nga Kina, por ende i pashqyrtuar mirë, ka disa lajme shqetësuese për të gjithë adhuruesit e maceve, raporton CNN. Sipas studimit,...

LEXONI ME VËMENDJE! KËSHTU MUND TË KUJDESENI PËR VETEN NËSE KENI SIMPTOMA TË LEHTA...

Lajmi i mirë në situatën e paprecedentë ku ndodhemi është se 80 përqind e rasteve të njerëzve të prekur nga COVID-19 kanë pasur simptoma...

MOS PINI ALKOOL NË KOHËN E PËRHAPJES SË KORONAVIRUSIT! ORGANIZMI JUAJ…

Në periudhën e pandemisë është normale që të ndiheni anksiozë, duke pasur parasysh që rekomandimi i përgjithshëm është që të qëndroni në shtëpi dhe...

COVID-19/ A DUHET T’I LINI FËMIJËT TUAJ TË LUAJNË ME FËMIJË TË TJERË? JA...

Ndërsa gjithnjë e më shumë shkolla po mbyllen nëpër botë, prindërit janë duke “luftuar” me atë që fëmijët e tyre mund dhe nuk mund...

CILAT JANË USHQIMET E PASURA ME VITAMINA NGA A-JA TE K-JA, SA DUHET TË...

Këshilla dhe informacione shumë të vlefshme që duhet t’i zbatoni edhe në praktikë. Vitaminat janë të domosdoshme për organizmin. Megjithatë, a e dini sa vitamina...

ANTIBIOTIKËT APO HUDHRAT LUFTOJNË KORONAVIRUSIN? FAKTET DHE TË PAVËRTETAT QË DUHET TË DINI PËR...

Përhapja e koronavirusi ka shpërndarë me po të njëjtën shpejtësi edhe lajmet e rreme, apo infodemia siç e cilëson kryeministri Rama. Janë të shumta...

NËSE KENI UNAZA NË GISHT ËSHTË E KOTË TË LANI DUART, JA PARALAJMËRIMI I...

Ndërsa shpërthimi i koronavirusit vazhdon të përhapet, shumë njerëz po marrin masa paraprake shtesë për të qëndruar të sigurt. Ndërsa larja e duarve është...

SIMPTOMAT/ CILI ËSHTË NDRYSHIMI MES GRIPIT TË ZAKONSHËM DHE KORONAVIRUSIT TË RI? ISHP JEP...

Instituti i Shëndetit Publik ka botuar vazhdimisht materiale informuese mbi virusin e ri të kthyer tashmë në një pandemi botërore, ndërsa kësaj here i...

BOTA