W3Schools

PUSHIMET SHKURTOHEN, ÇMIMET RRITEN/ PLAZHET MË TË SHTRENJTA DHE MË TË LIRA NGA JUGU...

Sezoni turistik veror erdhi këtë vit me rritje çmimesh për shumicën e bregdetit shqiptar. Tur-operatorët dhe vetë strukturat akomoduese raportojnë rritje mes 10-40% nga...

BSH MERR VENDIMIN, SEJKO: NORMA BAZË E INTERESIT, E KREDIVE NJËDITORE DHE DEPOZITAVE MBETET...

Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë ka vendosur të lërë të pandryshuar normën bazë të interesit edhe për këtë tremujor. Në një konferencë për shtyp,...

EURO BIE NËN 122 LEKË, VLERA MË E ULËT QË NGA JANARI 2020

Kursi i këmbimit të euros me lekun vazhdon të rënien dhe të martën shënoi vlerën më të ulët që nga fillimi i vitit 2020. Sipas...

EFEKTI SEZONAL, EURO PREK NIVELIN MË TË ULËT QË NGA SHKURTI 2020

Euro pësoi një rënie të mëtejshme në kursin e këmbimit me lekun ditën e mërkurë. Sipas kursit zyrtar të këmbimit nga Banka e Shqipërisë, euro...

EURO DIXHITALE PO VJEN, ÇFARË DO TË THOTË SAKTËSISHT KJO PËR EVROPËN?

Banka Qendrore Evropiane (BQE) po bën përparim në përpjekjet e saj për të krijuar një version dixhital të euros ndërsa përdorimi i parave të...

QEVERIA LËSHON ‘FRERËT’ E SHPENZIMEVE BUXHETORE NË 6-MUJORIN E PARË, RRITET PRESIONI I BORXHIT

Edhe pse emergjenca pandemike dhe ajo e tërmetit ishin në kulmin e tyre gjatë vitit 2020, shpenzimet buxhetore kanë kulmuar këtë vit. Gjatë 6-mujorit të...

INSTITUTI I VJENËS RISHIKON ME RRITJE PBB-NË E SHQIPËRISË, VALA E TJETËR E PANDEMISË...

Instituti për Studime Ekonomike Ndërkombëtare i Vjenës përmirësoi pritshmëritë për rritjen e Prodhimit të Brendshëm Bruto këtë vit dhe në dy vitet në vijim....

GUVERNATORI I BSH: AKTIVITETI EKONOMIK KA ARDHUR DREJT RIKUPERIMIT, NIVELI I PUNËSIMIT NË RRITJE,...

Gjatë një konference, Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sjeko, tha se ekonomia shqiptare, ka pësuar rritje muajt e fundit. Kjo sipas tij, ka ardhur...

EUROSTAT: RËNIE E SHKALLËS SË PAPUNËSISË NË BE DHE NË EUROZONË

Shkalla e papunësisë në eurozonë ra në 7,9 % në maj, kur u lehtësuan masat antiCOVID-19, njoftoi sot Enti i Statistikave të Bashkimit Europian...

BORXHI PUBLIK DEL NGA BINARËT, QEVERIA SHKEL LIGJIN E THYEN RREGULLIN FISKAL, KUNDËR FMN-SË

Qeveria vendosi ta çojë borxhin publik këtë vit në 82.4% të Prodhimit të Brendshëm Bruto, nëpërmjet një akti normativ që është depozituar në Kuvend,...

BOTA