“MUZEU VENDOR” OBJEKTI MË I RI PRANË KATEDRALES SË SHËN SHTJEFNIT

Lajm i mirë dhe më se i merituar nga Këshilli Kombëtar i Muzeve për Shkodrën dhe për Muzeun Dioqezan të Shkodrës, pranë Katedrales së Shën...

SHKODËR, SHFAQET DRAMA “NË SYTË E MI”

"Në sytë e mi" është drama që të rinjtë e qendrës rinore "Atelie" në qytetin e Shkodrës shfaqën në sheshin para bashkisë Shkodër. Kjo...

“AHENGU SHKODRAN 2020”, KONCERTI QË SFIDON PANDEMINË

Në këto kohë pandemie ku teatrot dhe institucionet e tjera kulturore janë të mbyllura si shkak i COVID-19, muzika e bukur tradicionale sfidoi përmes...

SHKODËR, PROMOVOHET “ARSIMI NË DEMOKRACINË E BRISHTË”

“Arsimi në demokracinë e brishtë” është libri i Bardhyl Musai i cili u promovua edhe në qytetin e Shkodrës në mjediset e sallës së...

HAPET EKSPOZITA “RETROSPEKTIVË E ARKITEKTURËS NË KALK”

Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore në Shkodër përmes një ekspozite të titulluar “Retrospektivë e arkitekturës në kalk” në shtëpinë muze të Pashko Vasës ka...

SHUHET NË MOSHËN 76-VJEÇARE SHKRIMTARJA DHE SKENARISTJA E SHUMË FILMAVE, SHPRESA VRETO

Është ndarë nga jeta shkrimtarja për fëmijë, Shpresa Vreto. Shkrimtarja ka ndërruar jetë në moshën 76-vjeçare. Shpresa Vreto është autore e disa librave për fëmijë....

RIHAPET PAS GJASHTË MUAJSH BIBLIOTEKA “MARIN BARLETI”

21 shtatori ka shënuar rihapjen pas gjashtë muajsh të bibilotekës publike “Marin Barleti” në Shkodër. Me përhapjen e COVID-19 në muajin Mars, u bë...

SHKODËR, 40-VITE NGA VDEKJA E IMZOT ERNEST ÇOBA

Afro 40 vite më parë u nda nga jeta imzot Ernes Çoba, kryeipeshkëv i Shkodrës. Një figurë e lënë në harresë, Kisha katolike në...

SHKODËR, HAPET EKSPOZITA ME 260 IMAZHE “DEDË JAKOVA”

Është hapur për qytetarët shkodranë por jo vetëm ekspozita “Dedë Jakova”. Ai ishte një prej personaliteteve më të shquara në fushën e fotografisë në...

SHKODËR, NË MUZEUN “MARUBI” EKSPOZITA “DEDË JAKOVA”

Në muzeun kombëtar të fotografisë “Marubi” do të hapet ekspozita “Dedë Jakova”, kushtuar këtij fotografi shkodran i cili fiksoi një sërë personazhesh e ngjarjesh...

BOTA