Është ndarë nga jeta në moshën 88 vjeçare fizikanti rus i çmimit Nobel Zores Ivanovich Alferov. Lajmin e ka dhënë bashkëshortja e tij Tamara Sputnik, duke sqaruar që ai vdiq në shtëpinë e tij në San Peterburg.

Alferov, i lindur në 1930, ishte i specializuar në heterostrukturat gjysmëpërcuese.
Ai fitoi çmimin Nobel në fizik në vitin 2000 së bashku me Herbert Kroemer dhe Jack Kilby për zhvillimin e heterostrukturave gjysmëpërçuese me shpejtësi të lartë