SHQIPËRIA ME TENDENCË RËNIE TË SHTIMIT TË POPULLSISË .

Organizata e Kombeve te Bashkuara ka percaktuar 11 korrikun si Diten Boterore te Popullsise. Kete vit popullsia e botes eshte mbi 7 miliard banore por me  nje tendence rritje. Sipas kesaj organizate cdo dite popullsia ne bote rritet me 225 000 njerez ne dite qe do te thote me 83 milion njerez ne vit. Disa studiues te popullsise shprehen optimiste por ka edhe nga ata qe kete rritje e shohin me pasoja,pasi rritja e popullsise duhet te ece ne menyre paralele me rritjen e kushteve te jeteses.
Ndryshe nga vendet e tjera te botes, Shqiperia ka pasur nje tendece zbritje te shtimit te popullsise. Sipas statistikave kemi nje renie te ndjeshme te shtimit te popullsise nga viti 2001 qe ishte 63.932  ne vitin 2013 ka rene ne 15.308.
Ne  qytetin e shkodres nga viti 2001 deri ne vitin 2014 kemi nje renie te shtimit te  popullsise nga 255 898 qe ishin ne 2001  ku 126 072 ishin meshkuj dhe 129 826 femra, ne 2014 kemi 221 235  ku 110 461 jane meshkuj dhe 110 774 femra. Ndersa popullsia ne total per te gjithe .

Artikulli paraprakSHBA: BURRI EKZEKUTON FAMILJEN
Artikulli tjetërAKSIDENTI, SHKAK SHPEJTËSIA DHE LAGËSHTIRA