Pas shumë kërkesave ka filluar shpërndarja e një sasie kocentrati për fermerët e njësisë administrative Dajç. administratori Gjovalin Darragjati ka bërë të ditur se kryesisht po shpërndahet në fshatin Shirq, ku janë regjistruar pasojat më të mëdha si shkak I përmbytjeve.

Administratori bën të ditur se kryesisht sasia e koncentratit është siguruar nga fondi 4% I bashkisë Shkodër.

Si shkak I mungesës së reshjeve të shiut prej disa ditësh, në këtë njësi është zvogëluar ëshët siëprfaqja e tokave bujqësore të përmbytura bën të ditur administratori Darragjati.

Një ditë më parë janë shpërndarë në fshatin Suka Dajç dhe fshatin Belaj 90 ton koncentrat, për 73 familje që mbarështojnë në blegtori.