VEKSHARI: PARANDALOHEN PËRMBYTJET DHE ZONA ZHVILLOHET. Nje nga ceshtjet me te diskutuara sic eshte ai I sistemimit te lumit buna ,duket se e ka nje zgjidhje efektive dhe te perhershme. Nje nga njerzit e njohur ne Shkoder per studmin e te gjithe planimetrise sulejman Vekshari shprehet se studimi I tij per bunen eshte mbeshtetur ne pika kyce te cilat mund ta shpetojne shkodren pergjithmone nga permbytje,lumin buna ta kthejne te lundrueshem dhe shkdodra te marre nje faqe te re zhvillimi.

Vekshari duke shpjeguar per teleshikuesit punen e tij te detajuar ne leter thekson se lumi buna me kete project do te kete nje thellesi jo me shume se 50 meter ndersa e gjithe vija duhet te jete e shoqeruar nga te dyja anet me nje argjinature. Sipas projektit te Veksharit te cilin e kane pare nga afer mjaft specialist puna qe do te kryhet perafersisht do te perqendrohet ne 14 pika ku nder me kryesoret mund te permendim pastrimin e deltes,lumit, mbushjes se bahcallekut me 400 mije meter kub dhe shirokes me 250 mije meter kub.Vlera qe I duhet te derdhe qeverise per kete investim eshte 180 milion euro pasi shitja e truallit ne vazhdim do te sherbeje pee nxjerrjen e fondeve te tjera per kete investim madhor dhe efektiv per qytetin dhe rrethinat.

Artikulli paraprakBASHKIA VAU DEJËS, AKUZA NDAJ OSHEE
Artikulli tjetërDEGA E PSIKOLOGJISË PREZANTON “MUZIKA DHE SEMIOTIKA”