Faturat janë në rritje për shkak të rritjes së çmimeve të energjisë, por përdorimi i zgjuar i pajisjeve elektroshtëpiake mund t’ju ndihmojë ta ndjeni sa më pak të jetë e mundur krizën. Këto janë pajisjet që harxhojnë mëshumë energji në shtëpi.

Pajisja që konsumon më shumë është ngrohësja elektrike (0,90 €/orë), të cilën për fat të mirë nuk do ta përdorim për pak kohë, të paktën deri në fund të vjeshtës.

Në vend të dytë është ngrohësi elektrik , i përdorur për çaj dhe kafe “amerikane”, i cili kushton 73 cent në orë.

Në vend të tretë është tharësja e flokëve (0,72 € / orë).

E katërta është “airfryer” me ajër (0,68 € / orë), një produkt shumë në modë vitet e fundit.

Më poshtë është pjasteri që kushton mesatarisht 0,59 € për orë përdorimi.

Vendi i gjashtë për tharësin e rrobave(0,53 € / orë) dhe i shtati për hekurin (0,45 € / orë), por këto pajisje mbeten të ndezura për më gjatë dhe për këtë arsye kanë një ndikim më të madh në faturë sesa kolegët e tyre “më të shtrenjtë”.

Furra elektrike (0,42 € / orë) është më pak energji intensive, e ndjekur nga fshesa me korrent ( 0,42 € / orë) dhe kondicioneri (0,32 € / orë), shumë të dobishme në këto ditë vapë përvëluese. Konsumi i kondicionerit ndikohet fuqishëm edhe nga kohëzgjatja e përdorimit dhe temperatura në të cilën është vendosur: sa më i ulët të jetë, aq më i lartë është çmimi në faturë.

Renditja mbyllet me dy pajisje ” të mëdha ” që funksionojnë për disa orë : lavatriçen (0,14 € / orë) dhe pjatalarëse (0,11 € / orë).

Artikulli paraprakNDYSHON KABINETI QEVERITAR, BELINDA BALLUKU EMËROHET ZV/KRYEMINISTRE, IKËN AHMETAJ
Artikulli tjetërILIR META RIMERR KARTËN E LSI: RIKTHEHEM PËR TË SHPËTUAR INTEGRIMIN E VENDIT