Sot është dita ndërkombëtare e parqeve. Qytetarët e Shkodrës shprehen të zhgënjyer nga mungesa e parqeve në pjesën më të madhe të qytetit.

Për biologen Aurora Piroviq qyteti i Shkodrës ka nevojë për shtimin e parqeve për qytetarët si dhe krijimin e hapësirave edhe për kafshë.

Ambjentalisti Midush Shabaj thekson se Shkodra ka shumë territore të cilat mund të kthehen në parqe por që kanë nevojë për ndërhyrje.

Dita ndërkombëtare e parqeve ka si qëllim ndërgjegjësimin për shtimin e parqeve dhe zonave të mbrojtura si dhe rolin që kanë parqet për shëndetin e njeriut.

 

Artikulli paraprakSHKODËR, PROJEKT PËR MBROJTJEN E FËMIJËVE NGA KRIMI
Artikulli tjetërFOTO/ PRESIDENTI I UEFA DHE LEGJENDA BOBAN ZBARKOJNË NË SHQIPËRI, I MIRËPRET DUKA