Prej datës 5 prill çmimi ujit të pijshem për famijaret në Lezhë është rritur në masen 12 %.Pavarësisht kundërshtimit të Bashkisë dhe Këshillit Bashkiak i cili votoi kundra, vendimi i Entit Rregullator ka hyre në fuqi, duke rënduar mbi xhepat e qytetareve.Këta të fundit thonë se kjo rritje e çmimit të ujit është e papërballueshme, referuar të ardhurave të pakta, por sipas tyre populli nuk pyetet.

Deri në fillim të muajit prill qytetaret e Lezhës kanë paguar 58 lekë/m3 për ujin, ndërsa Entit Rregullator ka vendosur që çmimi i ri të jetë 65 lekë/m3 pra gati 12% më shumë.

Ndërkohë tarifa e ujit është rritur edhe në dy bashkitë e tjera Kurbin dhe Mirditë që furnizohen nga Ndërmarrja e Ujësjellës Kanalizime Lezhë.Më herët ERRU miratoi një tjetër vendim që rishikonte çmimin për Vlorën dhe ku familjet nga shkurti paguajnë 33 për qind më shumë sesa më parë.

Artikulli paraprakPO NDËRTONIN PA LEJE NË THETH, ARRESTOHEN 2 PERSONA
Artikulli tjetërLEZHA PA UDHËRRËFYES TURISTIK