Trumbetimi me te madhe per rritjen e pagave me 30% nga qeveria eshte fallco dhe e turpshme.

Keshtu shprehet kryetari i Sindikates se Shendetesise Paolo Kaceri teksa e e fakton kete me rritjen konkrete te mjekeve me te mire, rritje kjo qe konsiston vetem ne 700 leke te vjetra ne dite. Kaceri thote se e turpshme paraqitet edhe klasifikimi i kategorive ku rritja e pagave per infermiaret eshte njesoj sa ajo e sanitareve.

Nga ana tjeter Kaceri thote se edhe rritja e pagave prej max 14 mije lekesh te vjetra eshte rrit vetem per repartet ku ka investu qeveria. Kjo Rritje e pagave nga qeveria per disa kategori, ku perfshihet edhe personeli mjeksore Kaceri thote se nuk mbulon as nevojat me minimale.