Pas 27 vitesh ne fshatrat e njesise administrative Velipoje po investohet ne pastrimin e kanaleve te dyta dhe te treta.

Altin Kaçi kryetar i kesaj njesie administrative tha se jane pastruar 5 km kanale ne fshatrat Ças dhe Luarez. Ndersa bordi i kullimit po investon ne kanalin kryesor nga sektori velipoje drejt hidrovorit .

Sinoptikanet kane parashikuar nje sezon te veshtire dimeror, ndresa shkodra eshte rajoni me rrezikuar nga fenomenet natyrore. Megjithaate keto investime pritet qe te ndihmojne ne kullimin e ujit qe shkaktohet nga rreshjet por edhe ti vijne ne ndihme fermereve te zones sa i takon bujqesise