2023 ishte një vit i vështire për bujqësinë në Lezhë, pasi pjesa më e madhe e të mbjellave nuk dhanë rendiment për shkak të lagështires së tejzgjatur, por diçka e tillë nuk ka ndodhur me dritherat.Në fushen e Zadrimës misri ka patur prodhim të bollshem.Diçka e tillë konfirmohet nga fermer dhe grumbullues, të cilët thonë se shirat e muajve maj dhe qershor ndikuan pozitivisht.Këtë vit çmimi është stabilizuar ashtu siç ishte para nisjes së luftes në Ukrainë, por problem mbetet sigurimi i tregut.

Në fushen e Zadrimës ka një rritje të sipërfaqes të tokës së punuar, por kërkohet më teper mbështetje për sektorin e bujqësisë.

Fusha e Zadrimes prodhon reth 50 mijë kuintal drithera në vit, ndërsa gruri po shitet me 30 lek kg dhe misri me 25 lek kg, nga 40 lek deri në 70 lek që ishte një vit më parë.

Artikulli paraprakAKADEMIA VLLAZNIA, U-17 HUMB, FITON U-19
Artikulli tjetërVRASJA E POLICIT NË VERI TË KOSOVËS, GJENDET I VDEKUR AGRESORI I KATËRT NË BANJSKË