Kryeministri Edi Rama në konferenëcn e fundvitit u ndal edhe tek rritja e pagave. Ashtu siç është e parashikuar në buxheti, për vitin 2024 Rama tha se do të vijohet me rritjen e pagës mesatare në 900 euro.

“Paga minimale këtë vit u rrit në vlerën e 40 mijë lekëve, që praktikisht përkon falë forcimit të monedhës vendase si asnjëherë më parë me 400 euro. Po ashtu kanë filluar të gjitha programet e mbështetjeve dhe kompensimeve qoftë për efekte e rritjes së kontributeve të sigurimeve. Pagat e sektorit publik kanë filluar të rriten ndjeshëm. Vitin e ardhshëm në qershor do kenë rritje tjetër të parashikuar në buxhetin e vitin 2024. Arsimtarët, ushtarakët punonjësit e policisë, mjekët dhe punonjësit e administratës do kenë rritje që do ta çojë pagën mesatare në sektorin publik në 900 euro”, tha Rama.

Artikulli paraprakOBJEKTIVI I ÇUDITSHËM I SHQIPTARËVE PËR 2024, SYNOJNË TË HEQIN DORË NGA RRJETET SOCIALE, POR JO NGA VESET SI CIGARJA, ALKOLI…
Artikulli tjetërRAMA BËN BILANCIN E 2023: VITI MË I MIRË NË TË GJITHA ASPEKTET. NË QERSHOR RRITJE PAGASH PËR DISA KATEGORI