Ambasadori britanik në Shqipëri, Alastair King-Smith thotë se Shqipëria duhet të marrë hapa më të mëdhenj në luftën kundër korrupsionit. Ambasadori mori pjesë në konferencën dyditore me temë “Forcimi i Llogaridhënies: Fuqizimi i Përpjekjeve Kundër Korrupsionit në Ballkanin Perëndimor”, nga ku tha se Shqipëria duhet të pranojë se korrupsioni vazhdon të depërtojë në sektorët publikë dhe se ka ende punë për ta luftuar.

“Shqipëria duhet ta pranojë se korrupsioni vazhdon të depërtojë sektorët publikë dhe privatë në shoqëri dhe të ndërmarrë hapa më të mëdha për t’iu kundërvënë. Jo sepse partnerët ndërkombëtare, si ne janë të shqetësuar, por sepse kjo është thelbësore për vetë zhvillimin e Shqipërisë.

“Dhe ne duhet të garantojmë, ndërkohë që reforma në drejtësi vazhdon, të jenë vetë institucionet të inkurajuar si aktorë të pavarur, të formësojnë fazën tjetër. Angazhimi, krahas këtyre institucioneve në reformën e mëtejshme duhet të konsiderohet me shumë kujdes ose mund të rrezikojë të dëmtojë përparimin që është bërë. I inkurajoj institucionet të paraqesin propozimet për fushat që ata kërkojnë më shumë mbështetje ose ku shohin se ndryshimet mund të zgjerojnë, jo kufizojnë shtetin e së drejtës”, tha Alastair King-Smith.

Ai theksoi se lufta kundër korrupsionit mbetet një përpjekje e përbashkët dhe bëri thirrje që institucionet e pavarura të vendosen në qendër të reformave të mëtejshme.

Artikulli paraprakDHUNA ME BAZË GJINORE, BALLA: DHUNA NDAJ GRAVE DHE VAJZAVE SHKATËRRON SHOQËRINË
Artikulli tjetërSËRISH PËRBALLJE TRUMP-BIDEN PËR ZGJEDHJET E PRESIDENCIALE NË SHBA, NIKKI HALEY TËRHIQET NGA GARA