Baballarët biologjikë dhe birësues do të kenë të drejtën e lejes atërore prej dy muajsh për rritjen e një fëmije nën moshën tetë vjeç, sipas ndryshimeve në Kodin e Punës të miratuara sot.

Pushimi mund të merret një herë ose pjesërisht me kusht që babai të mos ketë përdorur leje për rritjen nën 2 vjeç.

Leja e atësisë nuk mund t’i transferohet prindit tjetër. Pushimi do të llogaritet në kohëzgjatjen e shërbimit kontribues të një personi. Ai vlen për individët që kanë sigurime shoqërore dhe kompensimi do të përcaktohet çdo vit.

Ndryshimet kanë të bëjnë gjithashtu me shkëmbimin e dy direktivave të BE-së në lidhje me kushtet transparente dhe të parashikueshme të punës dhe ekuilibrin punë-jetë.

Artikulli paraprakMITSOTAKIS-ERDOGANIT : DUHET TË MERRET ME EKONOMINË TURKE NË VEND QË TË RINGJALLË FANTAZITË NEO-OTOMANE
Artikulli tjetërUSHTRIA RUSE SULM ME RAKETA NË PERIFERI TË KIEVIT! UKRAINA KËRKON TË RIMARRË JUGUN