Protestave per demshperblimet i jane bashkuar edhe Banoret e fshatit Obot te njesise administrative Ana e Malit .

Si nje nga fshatrat me te demtuar nga permbytjet e vitit 2010 -2011 banoret kerkojne nga qeveria demshperblimin te plote pasi ne te kunder ata paralajmerojne se do te bojkotojne zgjedhjet e qershorit. Banoret thote se edhe sot pas 6 vitesh ne kete fshat akoma ndjehen pasojat e permbytjeve. Fshati Obot ka qene nje nga zonat me te goditura nga permbytjet e vitit 2010-2011 ku jane shenuar deme te konsiderueshme jo vetem ne bujqesi por edhe ne banesa dhe biznese