Ne diten boterore te personave me aftesi ndryshe , shoqata e invalideve ne Shkoder ka zhvilluar nje aktivitet me qellim solidarizimin me kete kategori e mbi te gjitha njohjen e te drejtave te tyre , te cilat pak respektohen.

Samir Beqiri kryetar I shoqates se invalideve ne Shkoder i tha se premtimet qe behen jane te shumta e megjitahte perditshmeria e tyre eshte tejet e veshtire.

Kryetarja e Bashkise Voltana Ademi tha se ka patur nje vemendje ndaj kesaj kategorie ndersa do punohet dhe ne vazhdim ne menyre qe keto persona te kene nje jete gjitheperfshirese. Antonjeta Pero e cila prej vitesh ndjek dhe asiston personat me aftesi ndryshe , tha se atyre u mungon informacioni ndaj dhe nuk mund te shfrytezojne te drejtat qe I takojne me ligj.

Ajo madje solli nje rast konkret 3 dhjetori eshte dita nderkombetare e te drejtave te personave me aftesi ndryshe, te cilet pavareisht se jane te kufizuar ne fizik apo aspekte te tjera gezojne te njejtat te drejta si cdo person tjeter.

Artikulli paraprakSHIRAT VËSHTIRËSOJNË KALIMIN E QYTETARËVE
Artikulli tjetërROMELA BEGAJ SHKRUAN HISTORINË