Ministri i Brendshëm Taulant Balla, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare kundër Korrupsionit i është drejtuar qytetarëve dhe medias të raportojnë pa hezitim shkeljet dhe abuzimin me detyrën nga punonjësit e policisë.

“Ju nxis që çdo rast të çdo tentative ryshfeti, ta denonconi menjëherë. Dënimet shkojnë nga 6 muaj deri në 1 vit burg, por edhe ne duhet të publikojmë gjithë rastet dhe mos të harrojmë se besimin e qytetarëve tek Policia e rritim nëse e luftojmë këtë fenomen me të gjitha forcat”,- tha Balla.

Po ashtu, Balla zhvilloi takime me disa efektivë të policisë të cilët po patrullonin në rrugët e kryeqytetit. Gjatë takimeve Balla ishte nën shoqërinë e kryekomisarit Besmir Qibini, i cili deklaroi i se deri më tani rreth 300 drejtues mjetesh janë nën akuzë “Për korrupsion aktiv” të punonjësve të Policisë Rrugore e mbetur në tentativë. Ndër të tjera, ministri theksoi se Agjencia e Mbikëqyrjes Policore dhe agjencitë e tjera të zbatimit të ligjit duhet të rrisin vigjilencën dhe godasin me ashpërsi çdo përfshirje në veprime korruptive të punonjësve të Policisë së Shtetit.

Artikulli paraprak“OKB ËSHTË KTHYER NË NJË KËSHILL QË MBRON IZRAELIN”, ERDOGAN: NJË BOTË E DREJTË ËSHTË E MUNDUR
Artikulli tjetërBERISHA: KUVENDI VOTËBESOI LINJËN POLITIKE TË PD-SË